Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b64a1b
Foto: Jeroen van de Sande
Evenementen / Sint-Oedenrode

Wat zijn de mooiste klompen van het land?

Sint-Oedenrode - Dat weten we pas aanstaande vrijdag. Dan is het tijd voor de Landelijke Klompenbeurs bij de Helden van Kien. Afgelopen vrijdag werden de ingezonden kanshebbers onder de loep genomen. Machinaal vervaardigde klompen, maar ook handgemaakte klompen. Het was de eerste openbare klompenkeuring.

Andere jaren verliepen de keuringen buiten het zicht, maar dit keer koos de organisatie voor een openbare plek. Onder auspiciën van Rooienaar Luc van den Tillaart boog de jury zich in het restaurant van de Helden van Kien over vele inzendingen uit het hele land. Met een rolmaat en een scherp oog werden de houten schoenen beoordeelt. Soms overlegde de jury even, werden de klompen in de hand genomen en gewogen. Voor een leek is het bijna onzichtbaar wat de verschillen zijn, maar volgende week ligt de jury haar keuze toe.
De ruimte was sfeervol aangekleed. Het eigen vaandel pronkte in de hoek in een vitrine stonden de hoofdprijzen alvast uitgestald. Wie gaat er volgende week met de Zilveren Klomp vandoor? Vrijdag 5 oktober om 11 uur is de prijsuitreiking. Daarna vindt er een heuse Klompenbeurs plaats met lekker eten, drinken én muziek.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!