Afbeelding

Alkemade genomineerd voor Architect van het Jaar

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rooienaar Floris Alkemade is al enkele jaren de Rijksbouwmeester van Nederland. Ondertussen is hij ook nog architect. Niet onverdienstelijk zo blijkt, want Alkemade is genomineerd voor de titel Architect van het Jaar 2018. 

De vijf genomineerden zijn: Winy Maas, KAAN Architecten, Adriaan Geuze, HappelCornelisseVerhoeven of Floris Alkemade. Zij hebben dit jaar grote bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de architectuur in Nederland. Een onafhankelijke jury gaat zich buigen over de kwestie van wie de bijdrage het grootste was. 
Via www.architectenweb.nl worden alle ruimtelijk ontwerpers van Nederland uitgenodigd om op hun favoriet te stemmen. Op 8 november in het Broeinest in Amsterdam zal degene die de meeste stemmen heeft gekregen tijdens een feestelijke prijsuitreiking de prijs voor Architect van het Jaar 2018 in ontvangst nemen. Behalve de eer krijgt de winnaar ook een geldprijs van €5000,- Die wordt mogelijk gemaakt door Kawneer, de hoofdpartner van deze verkiezing.