Rooi dames 1 laat zich niet kennen

Algemeen

Sint-Oedenrode - MHC Sint-Oedenrode dames 1 speelde afgelopen zondag weer een sterke wedstrijd tegen MHC Rosmalen dames 1. Helaas wisten de dames de punten niet mee naar Rooi te nemen.

De Rooise dames traden aan in het regenachtige Rosmalen tegen de dames van MHC Rosmalen. Het was vechten vanaf de eerste minuut, maar ze wilden de punten mee naar Rooi nemen. Voor de wedstrijd stond er een strijdplan centraal: samen kunnen we winnen. In de eerste helft werden aanvallen samen opgezet, iedereen verdedigden mee en de positiviteit vloog het veld over. Van beide kanten waren er grote kansen, maar de eerste helft eindigde 0-0.
"Zo door hockeyen en dan nemen we de punten mee naar Rooi", eindigde coach Jan Kemps in de rust de bespreking mee. De tweede helft werd feller en feller. Er kwam een strafbal en aanval door Rosmalen en al gauw kwam er 2-0 op het scorebord te staan. De Rooise dames wisten een ding zeker: We moeten ons niet laten kennen en concentreren op ons eigen spelletje. Er werd weer samen aangevallen en Floor Aalders beloonde de dames met de 2-1. Dit moesten ze blijven doen en zo vervolgde de tweede helft. Echter scoorde Rosmalen aan het eind van de wedstrijd de 3-1 en werd er verloren door de dames uit Rooi. De dames konden in ieder geval terugkijken op een wedstrijd waarin goed hockey op de mat werd gezet, ze zich niet lieten afleiden door randzaken en alles samen werd opgelost. Komend weekend staat de thuiswedstrijd tegen Geel-Zwart dames 1 op het programma. Een wedstrijd waar er weer wordt gestreden om de punten in Rooi te houden.