Logo mooirooi.nl
Foto: Joris van Esch    | Fotonummer: 9c0443
Foto: Joris van Esch (Foto: Joris van Esch )
Sport

VDZ Racing aan de start van nieuw buitenlands avontuur

Komende zaterdag zal VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Ilse van de Sande, voor het eerst deelnemen aan de East Belgian Rally in St. Vith en de waanzinnige Ardennen-omgeving. Naast Roel en Ilse zijn er verder de nodige uitstapjes van Nederlandse equipes aangezien de rally ook meetelt voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap, en is de rally ook nog onderdeel van het Jobfixers Belgian Rally Championship. Oftewel een waanzinnige wedstrijd met een fantastisch deelnemersveld en zeer uitdagende proeven.

Onbekend zijn de Belgische rally's niet voor VDZ Racing. Naast het jaarlijks uitje in Kasterlee heeft het team eerder deelgenomen aan de TAC Rally, de Omloop van Vlaanderen en tweemaal de Sezoensrally. Vooral die laatste 3 wedstrijden laten zien hoe anders het rijden is in België ten opzichte van Nederland. Nu dus weer een nieuwe rally in dat rijtje. De wedstrijd bestaat uit 4 proeven die elk 3 maal verreden worden, goed voor 156 kilometer op snelheid. De eerste auto zal de eerste proef starten om 9:33 en de finish staat gepland vanaf 22:30 op het podium bij het serviceterrein.

Na de Hellendoorn Rally is de Mitsubishi Evo X weer helemaal in orde gebracht dankzij het harde werk van het serviceteam en kunnen Roel en Ilse zich helemaal op de wedstrijd gaan richten, die dus niet onderschat moet worden!  

In de rally start een mooi divers deelnemersveld met zowel de topcategorie, de R5-klasse en het waanzinnige geluid van de machtige Porsches zal voor blije gezichten bij de toeschouwers zorgen. Tel daarbij nog de overige wagens (van klassiekers tot moderne auto's) en de deelnemers van het Criterium bij op en je hebt een deelnemersveld van ongeveer 120 deelnemers.

Roel & Ilse: "Wat zijn we benieuwd naar de East Belgian Rally. We hebben al veel goede verhalen over deze wedstrijd gehoord en onder andere wat onboards van Mats van den Brand hebben voor een grote grijns op ons gezicht gezorgd. Wat een geweldige proeven in een fantastische omgeving. We moeten ons echter niet laten leiden door de ongetwijfeld verhitte strijd in het BRC en het ONRK, we gaan gewoon onze eigen wedstrijd rijden en geen al te grote risico's nemen. En hopelijk halen we dan zonder al te veel problemen de finish."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!