Afbeelding

"Het nieuwe huwelijksvermogensrecht": gevolgen voor U?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Koppels kiezen weer vaker voor scheiding. Dit was de conclusie in 2017 uit de door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gepubliceerde cijfers.

Sinds 2010 werd deze trend al ingezet en deze gaat voorlopige nog even door. De opgeleefde economie speelt ook hier vermoedelijk een rol. De kans dat een huwelijk strandt, is volgens het CBS inmiddels een zo'n 40%. Samenleven door partners kan in allerlei vormen. De juridische en fiscale gevolgen blijven vaak onderbelicht en zijn bij de keuze voor het samenleven in welke vorm dan ook niet het eerste waar men bij stilstaat. De beperkte gemeenschap van goederen is vanaf 2018 de nieuwe standaard van het huwelijksvermogensrecht. Bij ondernemers kan een huwelijk en echtscheiding een nog grotere impact hebben zowel juridisch als fiscaal. Het goed laten adviseren over de op te maken huwelijkse voorwaarden en onderkennen van de fiscale gevolgen is dan ook van groot belang!

Voorlichtingsavond
Binnenkort organiseert Van de Ven Accountants | Adviseurs met name voor ondernemers de voorlichtingsavond "Het nieuwe huwelijksvermogensrecht": gevolgen voor U? waarin de belangrijkste onderdelen op juridisch en fiscaal gebied worden belicht. Voor aanmelding: zie kader.

Uitnodiging
Op donderdag 25 oktober 2018 organiseert Van de Ven Accountants / Adviseurs een voorlichtingsbijeenkomst over "Het nieuwe huwelijksvermogensrecht": gevolgen voor U? Na de presentaties is er gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst vindt plaats in ons kantoorpand aan de Jan Tinbergenstraat 4 te Sint-Oedenrode. De ontvangst is om 20.00 uur; De toegang is gratis. Aanmelding vooraf is gewenst. Belangstellenden kunnen een of meer plaatsen reserveren door een e-mail te sturen naar reactie@vdven.nl of te bellen met 0413-491111.