Rhode pakt in slotfase overwinning

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rhode is de competitie goed begonnen met een 2-1 overwinning op HVCH. Voor velen is HVCH een van de favorieten voor de titel. Zij draaien al jarenlang goed mee in de eerste klas. HVCH is zelf een stuk minder optimistisch. Het elftal is verzwakt en in de beker werd geen enkele wedstrijd gewonnen.

In de eerste helft had HVCH het beste van het spel. Zij begonnen goed en wisten elkaar beter te vinden, en eigenlijk bleef dat de hele eerste helft ook zo. Heel veel kansen leverde dit niet op. Wel kwamen zij na 21 minuten op 0-1. Uit een voorzet van wel 35 meter wist de boomlange spits Lars van Lee de keeper van Rhode te verrassen, 0-1. In de dertigste minuut was er een counter van HVCH die goed werd gestopt. Rhode kreeg overigens ook wel een aantal kansen, maar de thee werd opgezocht met een 0-1 stand.
In de tweede helft was een heel andere wedstrijd te zien. Rhode deed er een schepje bovenop en was de betere ploeg. Binnen de kortste keren kwamen er ook goede kansen. Maar ook voor HVCH was er in de 57e minuut nog een kans op 0-2, maar die werd gestopt. Dat leek een beetje het laatste wapenfeit van HVCH. Rhode kreeg een overwicht en een paar goede kansen. Die leverden aanvankelijk nog niets op, maar in de 69e minuut leek de gelijkmaker te vallen toen Mart Krüsemann onderuit werd gehaald. Daan van Dinten mag dan meestal het vonnis voltrekken, de keeper koos echter de goede hoek en stopte de strafschop. Rhode bleef er in geloven en ging goed door, en in 87e minuut viel de gelijkmaker toch. Een vrije trap van links, door Daan van Dinten, werd door Martijn van Boerdonk voor het doel gekopt en Mart Krüsemann zorgde voor 1-1. Daarmee was de koek nog niet op, want in de 90e minuut kwam Rhode zelfs ook nog op winst. Het was een beetje een identieke situatie, nu uit een corner van rechts van Kyron Brus, die ook weer over alles en iedereen heen ging, opnieuw werd ingebracht en Mart Krüsemann wist ook met deze bal wel raad, 2-1. Een verrassende ontknoping en een mooie start van de competitie. A.s. zondag mag Rhode op bezoek bij TOP uit Oss, TOP speelde zondag 1-1 tegen Best Vooruit en was vorige seizoen ook een ploeg die bovenin meedeed.