Afbeelding
Foto: Bart van der Heijden

Waterpoloseizoen gestart

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend is het waterpoloseizoen weer van start gegaan voor Argo. Naast twee herenteams heeft Argo dit jaar ook weer twee damesteams.

Dat is voortgekomen uit het jeugdteam van vorig seizoen. Dames 2 begint in de onderste klasse en zal waarschijnlijk het jongste team van die competitie zijn. Voor de dames was het dan ook een spannende eerste wedstrijd, waarbij ze zichzelf moesten gaan meten aan Gorgo dames 1. De dames uit Rooi waren een klasse beter dan Gorgo, maar pas in het vierde part werd het verschil echt gemaakt. Met twee doelpunten had Femke van Hamond een groot aandeel in de uiteindelijke overwinning van Argo (1-4) op Gorgo, een mooie prestatie van dames 2.
Dames 1 had het een stuk lastiger in haar uitwedstrijd tegen Hellas Glana in Sittard. Ondertussen is dit een angstgegner voor Argo. Een zeer fysieke tegenstander die weliswaar altijd in de middenmoot eindigt, maar haar thuiswedstrijden in Limburg meestal wint. Ook dit keer was dit niet anders, met twee invallers van Dames 2 ging Argo gehavend naar Sittard. De uitslag van 9-3 in het voordeel van Hellas Glana was terecht, de ploeg speelde prima en slim. Argo raakte gefrustreerd door het fysieke spel en de scheidsrechters die dit alles toelieten. Hierdoor werd al snel de handdoek geworpen met de gedachte dat de meest vervelende wedstrijd van het seizoen in ieder geval achter de rug is. Volgende week staan de eerste thuiswedstrijden op de agenda. Dames 1 zal dan wellicht een beter spel kunnen laten zien. Net als bij de dames waren ook de heren gedeeld succesvol. Beide teams spelen weer in dezelfde competitie en zullen elkaar ook dit seizoen weer gaan treffen. Heren 1 verloor zijn eerste wedstrijd uit, maar nipt met 6-5, tegen Spio. Heren 2 wist de eerste wedstrijd met 6-4 te winnen van Nayade. Hierdoor staat Heren 2 in de stand boven Heren 1, het is de vraag hoe dit op het einde van het seizoen zal zijn.

Zwemmen
Komend weekend wordt er deelgenomen aan de Merlet Multi Meet in Sportcentrum De Kwel in Cuijk. Aanvang zaterdag om 15.00 uur en zondag om 14.00 uur.