VV Nijnsel kent matige seizoenstart

Nijnsel / Liempde - Het was in Liempde niet te zien dat er twee voormalige derdeklassers tegen elkaar in het veld stonden. De talrijke verkleumde supporters onder de paraplu kwamen niet op temperatuur. De bezoekers hielden een verwerpelijke traditie in stand om zeer slap te beginnen.

En warempel, het wierp voor de tegenstanders opnieuw vruchten af: na slap verdedigen scoorden de gastheren heel eenvoudig de 1-0 en liep vv Nijnsel / TVE Reclame opnieuw achter de feiten aan. Vervolgens meer balbezit maar de gastheren konden de aanvallen relatief eenvoudig pareren omdat deze simpelweg te weinig snelheid en creativiteit ontbeerden.
Stefan Hulsen kwam in de 20e minuut nog het dichtst bij de gelijkmaker maar de compacte verdediging van de Liempdenaren wisten het gevaar zonder al te veel kleerscheuren te keren.
Meteen na de thee opnieuw een doemscenario: de keeper schiet de bal tegen de medespeler aan: 2-0. Hoe makkelijk kun je de tegenstander in het zadel helpen. Opnieuw eenzelfde scenario: Nijnsel veel meer balbezit maar geen noemenswaardige dreiging. In de 70e minuut een op het oog houdbare bal die toch over de lijn rolde: 2-1. Hulsen stond aan de basis van dit doelpunt. Nijnsel veerde op maar toen Jelle de Louw met een knieblessure uitviel werd het er niet beter op. Johan van der Pas knalde in de slotfase nog een keer op de Liempdse keeper die met zijn lange benen de verdiende gelijkmaker voorkwam.
En zo verscheen de eindstand 2-1 op het bord. De thuisploeg was erg ingenomen met de drie punten. Op zich bijzonder omdat ze nauwelijks in de zestien van Nijnsel waren verschenen.
Aanstaande zondag de 'jubileumwedstrijd' thuis tegen Boxtel dat de eerste punten moest afstaan tegen de bezoekers uit Dinther. Als elke speler van Nijnsel beseft dat de wedstrijd ook echt om half drie begint dan is er alle kans dat de eerste drie wedstrijdpunten worden binnengehaald.