Afbeelding
Foto: foto: Sligro/Sander van der Veen

Tip van de Prins: Prinsjesdag

Algemeen

Sint-Oedenrode - De derde dinsdag in september: Prinsjesdag. Een dag waarop in Nederland bekend wordt gemaakt of we er volgend jaar in koopkracht vooruit of achteruit zullen gaan. Kortom, of we de komende carnaval een paar pilsjes meer of minder kunnen pakken. De oud-prinsen van Papgat, verenigd in de Federatie Oud Prinsen (FOP), hebben traditiegetrouw hun jaarlijkse uitje op Prinsjesdag. En zo geschiedde ook gisteren. Gevist werd er naar nieuwe tips en Prins Ton III werd goed voorzien van een lekker pilsje. Na het nuttigen van menig biertje is de kans dat hij zich per ongeluk verspreekt immers het grootst. Maar of dat ook is gebeurd?

De 4e tip die ons moet leiden naar de neije Prins van Papgat hadden ze toen nog niet gehoord. Deze wijst er echter op dat de oud-prinsen het misschien wel in eigen kring moeten zoeken.

Tip 4: De Neije is 't al 3 keerre gewist

Drie keer Prins van Papgat is in de geschiedenis van Papgat nog nooit iemand geweest maar drie keer een prins met dezelfde naam die was er wel. Zo was er al drie keer een prins Ton en ook een prins Frans. Zou de Neije dan de 4e worden met deze naam?

Drie keer kampioen met het voetballen of een andere sport, drie keer eerste tijdens de carnavalsoptocht. Ook zou hij opgetreden kunnen hebben op een zittingsavond en dat al drie keer in de hoedanigheid van prins hebben gedaan. Of was hij bij de onthulling van de Neije tijdens het 11-11-bal al drie keer een stand-in van de Prins om iedereen op het verkeerde been te zetten? Wellicht is hij toch wel drie keer eerder een prins geweest maar dan de prins op het witte paard.
Als hij het al drie keer is geweest dan hoop ik wel dat hij er nog zin in heeft om het een vierde keer te zijn. Of is dit misschien de kers op de taart? Was hij alle vorige keren toch niet helemaal echt een prins en kan hij nu eindelijk als de enige echte Prins van Papgat aantreden?
De specifiek gemarkeerde letter bij deze tip vormt samen met de letters van de andere tips een extra aanwijzing. Nog meer aanwijzingen worden bekend gemaakt via de FB-pagina "Tips van Papgat 2.0". Als u deze pagina liked, ziet u als eerste waar en wanneer er nieuwe tips te vinden zijn.
Al een idee wie de neije prins en adjudant gaan worden? Geef dan hun namen door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.