Afbeelding

Volop zon tijdens de Outdoor ruiterdagen Nijnsel

Algemeen

Nijnsel - Afgelopen weekend hielden de Nijnselse ruiters en ponyruiters het outdoorgedeelte van de Nijnselse ruiterdagen 2018.

De wedstrijdpiste bij de familie van Gastel aan de Jekschotseweg lag er prachtig bij. Op vrijdag werden de klassen BB, B en L verreden. In de klasse L eindigden Annette Swinkels en haar paard Hare Majesteit met een vierde prijs na twee foutloze rondes.
Op zaterdag starten ze om half 10, want op zaterdag werden alle klassen van de basiswedstrijdsport verreden. In de klasse B kwam Linda van Gastel met haarpaard Coco Flanel aan de start. Deze combinatie eindigde met een vijfde plaats.
In de klasse L startte Annette Swinkels haar paard Iciparis. Iciparis volgde alle aanwijzingen van Annette goed op en liet alle balken in de lepels liggen. Goed voor een derde prijs. Anouk van den Nieuwenhuizen en haar paard Irena Z startten ook in deze klasse en mochten zich als vijfde opstellen in de prijsuitreiking. Noortje Gevers en haar paard Holly stonden ernaast. Ze haalden de zesde prijs.
In de klasse M stonden Suzan van Gastel en Martijn van Stiphout naast elkaar tijdens de prijsuitreiking. Suzan en Gracia Go eindigden met een derde prijs. Martijn en Hannibal met een vierde. Inge Heesakkers ging naar een dressuurwedstrijd in Liempde. Met haar nieuwe
paard Hudson ging ze voor het eerst op wedstrijd. De beide juryleden waren zeer content met de verrichtingen van Inge en Hudson in de klasse B. Beide zetten haar op de eerste plaats met respectievelijk 65.2 en 64.3%. De eerste prijs kon mee naar Nijnsel.