Afbeelding

"Ik leg de lat soms te hoog voor mezelf"

Algemeen

Sint-Oedenrode / Veghel - Sint-Oedenrode zit tjokvol gedreven ondernemers. Jong, ervaren of er precies tussenin. Allemaal met een andere drijfveer, een andere droom of een andere kijk op zaken doen. In een serie interviews schuiven we aan bij deze ondernemers om te proeven wat hen drijft en hoe ze hun bedrijf combineren met een druk dagelijks bestaan. Een naam die in Meierijstad rondzingt is die van bakkerszoon Geert van der Hagen (32). Hij doet zoveel meer dan alleen brood bakken. Redenen te over om hem op te zoeken.

Hij zit rustig op zijn kruk, kijkt kalm om zich heen. Daarnaast praat Geert beheerst, maar wie hem ook maar een beetje kent, weet dat het van binnen altijd borrelt. Van ideeën, van gedrevenheid, maar ook van irritatie, als iets niet loopt zoals hij wil. We zitten in de stijlvolle ontvangstruimte van The Space in Veghel, één van Geerts ondernemingen. 'Hij is toch bakker?' zullen veel lezers nu denken. Dat klopt, Geert is ook bakker. Hij is eigenaar van Bakkerij Verhoeven, eveneens in Veghel.

Gérard van der Hagen, Geerts vader, gaf hem bewust, maar vooral ook onbewust de lessen van ondernemen mee. Het credo? Vooral hard werken. "Vrijdagavond bij iemand op feest zat er niet in, want ik moest op zaterdag vroeg op. 'Dan moeten ze maar op zaterdag feest geven' zei ons pa dan. Als ik een keer iets te lang in bed lag, dan bonkte hij met de ragebol tegen mijn slaapkamerraam. Dan kwam Geertje zo naar beneden, haha. Van die opvoeding pluk ik nu de vruchten. De structuur heb ik nodig." Van zijn vader leerde Geert het bakkersvak, maar – veel belangrijker nog – het ondernemen zit in zijn bloed. "Als kleine jongen was ik al aan het handelen. Dan stond ik tijdens Koninginnedag op de markt en iedereen kwam naar mijn kraam, omdat ik maar bleef roepen 'Wa lulde? Alles voor inne gulde!' Geert kreeg een opleiding van pa, maar werkte ook bij verschillende bakkers om ervaring op te doen. "Dat is alleen maar goed. Zo heb ik gezien wat niet moet, maar ook wat wel moet. In die jaren zag ik voor mezelf hoe ik het zou willen."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week