Afbeelding

Moet ook de Knoptoren straks plat?

Algemeen

De gemeente heeft mij gevraagd U het volgende mede te delen: Voor het goed functioneren van de straks herbouwde Koeveringse molen, zullen niet alleen alle bomen aan de Koeveringsedijk plat moeten maar ook die aan de Vlagheide, Buntstraat en de Veersche Heide. Het college zal volgende week de adressen bekend maken waar de tweede verdieping zal worden verwijderd. Dank U.

En oh ja, U moet als gemeenschap ook nog even 7 ton schokken. Al lijkt me dat persoonlijk vrij weinig voor de herbouw van een molen? Als de gemeente op dat bedrag is uitgekomen, dan kun je er donder op zeggen dat het niet klopt. Althans dat zegt boer Anton, die vorige week de gemeente al op de vingers tikte over hun cijfers in een rapport over duurzaamheid. Daar klopte ook niks van. En om dat te kunnen constateren had je echt geen hogere wiskunde nodig.

AU! Het woord wiskunde is gevallen en ik krijg spontaan jeuk. Dat was nou niet mijn favoriete vak. Het zou 80 procent concentratie zijn en maar 25 procent aanleg … maar hoezeer ik me ook concentreerde, ik bleef onvoldoendes scoren. Zelfs als ik 50 procent kans had op een 6, ging het 9 van de 10 keer toch mis. Weet je waar ik laatst achter ben gekomen? Als je de letters van het woord "wiskunde" door elkaar husselt, dan krijg je het woord "euskwind" … en dat is nog steeds onbegrijpelijk. Nee, als ik getallen in de krant lees, zet ik daar meteen een vraagteken achter. 5 op de 3 mensen hebben moeite met breuken, 134 procent van alle mensen overdrijven, en 1,3798029 van de 7 mensen maken alles onnodig gecompliceerd. Ja ja, het zal wel.

Nog eentje dan. Meierijstad schijnt het hoogste aantal gevallen van stalking te hebben van heel West-Europa, althans dat zei iemand die ik in Veghel tegenkwam bij de kassa van de Jumbo, én bij de parkeerplaats én nog 's bij het verkeerslicht verderop. Uitgerekend Meierijstad!? Geloof jij 't?

Zo, denk je na dit verhaal nog steeds dat die molen 7 ton gaat kosten? En zit bij die prijs de feestelijke opening door koningin Maxima nou wel of niet inbegrepen?