Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 4b346f
Meierijstad

Open Actiedag SIEMei Veghel

Veghel / Meierijstad - Stichting Industrieel Erfgoed Meierij (SIEMei) houdt op zondag 23 september a.s. een Open Actiedag op de locatie Noordkade in Veghel.

Er worden demonstraties gehouden met machinerieën die in het verre verleden werden gebruikt en door vrijwilligers van SIEMei zijn opgeknapt en weer operationeel zijn. Zo wordt een Hoover dragline gepresenteerd en een Grave kraan in werking gezet.
Verder staat er een grote waterpomp die met water uit het havengebied zal zorgen voor een enorme waterverplaatsing. Ook zijn er diverse motoren in actie zoals een Deutz stationaire motor en zaagmachines.
Een authentieke autobus vervoer bezoekers naar en van het spoor nabij de Vorstenbosscheweg. Hier staat een rangeerloc van het type SIK 252 waarmee gereden wordt terwijl er ook een bollenwagen en een goederenwagon te bewonderen zijn. Met een railfiets kan van het spoort gebruik worden gemaakt. Zowel in het museum als bij het spoor zijn vrijwilligers van SIEMei aanwezig die informatie verstrekken. Het is gratis entree.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!