Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: adc5cf
Foto: Joris van Esch
Sport

VDZ Racing van start in Hellendoorn Rally

Sint-Oedenrode - Komende vrijdag en zaterdag zal in de omgeving van Hellendoorn weer één van de grootste rally's van Nederland plaatsvinden, de Eurol Hellendoorn Rally. Nadat het aantal deelnemers in eerste instantie achterbleef bij de verwachtingen, is er de laatste weken een flinke sprint ingezet die gezorgd heeft voor een meer dan acceptabele startlijst. Onder hen natuurlijk ook Roel van der Zanden en Ilse van de Sande die met de VDZ Racing Evo X de rallypaden gaan bedwingen.

Nadat Franklin Geerts in de shortrally in Kasterlee nog de navigator was van Roel, is het nu weer tijd voor Ilse van de Sande. De Hellendoorn Rally is een zeer listige rally zoals in het verleden ook al duidelijk is geworden met lastige weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld dichte mist en heftige buien. Op vrijdagavond wordt er rond 19.00 gestart vanaf het servicepark waarna er 5 klassementsproeven op het programma staan. Notter wordt 3x verreden en Beuseberg 2x met 2 services tussendoor. De eerste auto zal rond 23.00 starten op de laatste proef. VDZ Racing heeft voor de rally startnummer 15 toegewezen gekregen.
Op zaterdag komt de eerste auto om 9.00 uit Parc Ferme waarna er eerst weer een service plaats zal vinden. Daarna staan de proeven Lemele, Hellendoorn en Mageleresch tweemaal op het programma en vanaf ± 1530 zijn Ypelo en het industrieterrein in Almelo aan de beurt. Op zaterdag zijn er 4 services en zal de eerste auto rond 19.05 over het finishpodium rijden.
Na de Kasterlee Rally is de Evo X nagekeken om de oorzaak van het uitvallen te achterhalen. Het achterste differentieel bleek het probleem te zijn. Verder is hij nogmaals helemaal nagekeken, gezien het drukke programma van VDZ Racing in september. Naast de Hellendoorn Rally zal het team eind september debuteren in de East Belgian Rally in St. Vith, wat weer een prachtig evenement belooft te worden met de complete Belgische rallytop en prachtige uitdagende proeven.
Roel: "Na Kasterlee waar het veel te snel klaar was heeft het voor mijn gevoel weer lang genoeg geduurd om weer te starten. Nu weer met Ilse naast me. Ik ben benieuwd of we het tempo van de Vechtdalrally (eind juni) weer snel op kunnen pakken en verder hopen we nog wat speldenprikjes uit te kunnen delen aan de concurrentie die deze wedstrijd weer ouderwets sterk is met 6 Evo's X aan de start."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!