v.l.n.r.: Betsie van Heesch, Ad Hurkmans, Frans van der Velden en Ad van den Tillaar.
v.l.n.r.: Betsie van Heesch, Ad Hurkmans, Frans van der Velden en Ad van den Tillaar.

Clubkampioenschap De Klutsers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Traditioneel hield boulesvereniging De Klutsers uit Nijnsel op zaterdag 8 september haar jaarlijkse kampioenschap tête à tête. Een van de mooiste toernooien van de vereniging. Bij dit spel moet elke speler zichzelf waar maken en kan hij of zij niet rekenen op steun van een teamgenoot. Hierbij kan je dan ook verrassende uitslagen verwachten.

Alle twintig aangemelde deelnemers werden in vier poules ingedeeld zodat elke speler tenminste vier partijen kon spelen. De vier winnaars van elke poule moesten daarna spelen voor de halve finale. Hierbij speelden Betsie van Heesch tegen Ad van den Tillaar. Betsie won de partij met 13 tegen 10.
In de andere halve finale speelde Ad Hurkmans tegen Frans van der Velden. Hier won Ad met 13 tegen 8. De verliezers Ad en Frans speelden voor de derde en vierde plek. Hierbij won Frans met 13 tegen 10.
De finale werd dus gespeeld door Betsie van Heesch en Ad Hurkmans. Beide gaven de aanwezige toeschouwers schitterende spelacties, maar Betsie kon niet op tegen het wegtireren van de boules door Ad. Hij won met de mooie cijfers van 13 tegen 8.
Voor alle finalisten werd door voorzitter Toos Sanders een mooie fles wijn aangeboden. Betsie van Heesch kreeg tevens een trofee voor de tweede plaats en Ad Hurkmans een leuke trofee met de afbeelding van een bouler. Ook kreeg Ad de oorkonde