Afbeelding

Rooilogie inmiddels een begrip…

Algemeen

Sint-Oedenrode - Erfgoed is in, 'cool' zou de jonge generatie zeggen. Niet alleen in Meierijstad. De belangstelling voor erfgoed is groot. Vertel mij je verhaal van vroeger dan kan ik zeggen wie je bent. Erfgoed is niet alleen oude gebouwen en geschriften maar ook verhalen van vroeger, verteld van generatie op generatie. Sommige verhalen komen in geschiedenisboeken terecht andere worden verteld van ouder op kind. Maar de kern blijft: het verleden is onlosmakelijk verbonden met de toekomst.

Aanstaande zaterdag 15 september gaat de zesde editie in van de cursus Rooilogie. Zoals altijd start die met een historische wandeling door Sint-Oedenrode. In zes bijeenkomsten leren de cursisten over de natuur, bestuur, stedenbouw, gebruiken en historie van Rooi. En dat op de meest schitterende locaties: Knoptoren, Sint-Paulusgasthuis, Strobolse Hoeve, De Kolk, het oude gemeentehuis en de oevers van de Dommel. De cursus heeft dan ook een flinke wachtlijst. Opgave kan nog altijd via www.rooilogie.nl. Inmiddels zijn er over de afgelopen 2½ jaar ruim tachtig cursisten die het Rooilogie certificaat in ontvangst mochten nemen.
Rooilogie kent inmiddels ook een verdiepingscursus van twee avonden. Daarin wordt verteld over hoe in Rooi de kost werd verdiend door de eeuwen heen en in de afgelopen eeuw in het bijzonder. De oud-Rooilogiecursisten kunnen daaraan deel nemen. Zij krijgen automatisch een uitnodiging. Deze cursus vindt plaats in oktober/november.
Samen met Erfgoed Brabant ontwikkelt de werkgroep Rooilogie nu ook een cursus erfgoed voor ambtenaren van Meierijstad. Die driedelige cursus vindt deze winter plaats.
De werkgroep Rooilogie zit niet stil. Daarom is het nodig dat er extra handen bij komen. Mensen die het leuk vinden om te organiseren maar die ook oog hebben voor kwaliteit en klantvriendelijkheid. Bent u zo iemand? Dan horen wij graag van u via: rooilogie@gmail.com.