Afbeelding

Wensen van ouderen in vervulling

Algemeen

Sint-Oedenrode - Ook dit jaar doet Sint-Oedenrode mee aan de Nationale Ouderendag, die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 5 oktober. Dat zal voor de zesde keer op een rij zijn.

Het plaatselijk comité, onder voorzitterschap van Cees van Rossum, is volop bezig met de voorbereiding van deze dag. Op deze dag kunnen minder mobiele of eenzame mensen een in vervulling laten gaan. De wens wordt samen met een vrijwilliger ingevuld. Het moet een leuke, waardevolle dag worden voor beide partijen, zoals ook de afgelopen jaren het geval is geweest. Heel vaak ontstaan hierdoor blijvende contacten tussen de wensvervuller en de wensindiener.

Inmiddels zijn er weer aardig wat wensen ingediend en het comité is druk bezig om vrijwilligers te benaderen die de wensen van de ouderen willen vervullen. Er is ook weer een aantal sponsors – landelijke zowel als plaatselijke – die het mogelijk maken dat de wensen inderdaad vervuld worden.
De officiële aftrap zal op vrijdag 5 oktober plaatsvinden in de ontmoetingszaal van Odendael, waar vanaf 9.30 uur iedereen welkom is: degenen die een wens hebben ingediend, de wensvervullers en ook alle andere belangstellenden. Om 10.00 uur wordt iedereen welkom geheten en daarna starten de invullingen van de diverse wensen in Sint-Oedenrode, maar ook daarbuiten. Het comité hoopt weer op een heel leuke dag, waarop heel veel ouderen worden verrast door een wens die door hen is ingediend. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de voorzitter Cees van Rossum (tel. 0413 – 472699) of secretaris Rob van Berkel (tel. 06 – 51272308).