Afbeelding
Foto: Bart vd Heijden

Weekend van het Varken

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 is het weer zover: het Weekend van het Varken! Bij familie van den Berkmortel kun je varkens kijken, biggen knuffelen én vragen stellen over de varkenshouderij. Bovendien organiseren ze allerlei leuke, actieve en educatieve activiteiten. Er is een gezellig terras met live muziek. Kortom een uitje voor het hele gezin, van jong tot oud! En de toegang is gratis.

Kijk, speel en beleef
Familie van den Berkmortel wil graag laten zien, hoe zij als moderne varkenshouder, voor hun varkens zorgen. Daarom zetten  zij op 8 en 9 september, tijdens het Weekend van het Varken,   hun staldeuren open voor publiek. U bent van harte welkom aan de Houtsestraat 17 en 26 in Sint Oedenrode. Bij Van den Berkmortel  worden biggetjes geboren. Via een speciaal zichtvenster kun je van heel dichtbij pasgeboren biggetjes bij hun moeder bewonderen. Kijk en beleef hoe de kleine biggetjes bij hun moeder drinken, met elkaar spelen en reageren op de geluiden van hun moeder. Zie ook hoe ze later als grote varkens o.a. aardappelstoomschillen, friet en brood eten. In de ultra moderne brijvoerkeuken worden namelijk producten uit de humane voedingsmiddelen industrie verwerkt. Dit is gezond voer voor de varkens en goed voor het milieu, het wordt nu immers geen afvalstroom! Tussen de beide bedrijven van de familie van den Berkmortel rijden tijdens het Weekend van het Varken huifkarren. Wie wil, rijdt mee. Aan de Houtsestraat nummer 17 is volop parkeergelegenheid.

Duurzaam
Het varkensbedrijf van familie van den Berkmortel werkt aan verdere verduurzaming. Naast warmtepompen, wordt er momenteel ook een zonnepanelen systeem gemonteerd op het dak van het vleesvarkensbedrijf aan de Airborneweg. Solisplan Group BV, het bedrijf van Teun van Sinten uit Sint-Oedenrode, is de leverancier van het solar systeem.  

Puur Brabant
Tijdens het Weekend van het Varken is Boerderijwinkel Puur Brabant aan de Houtsestraat 26 geopend. Hier wordt het varkensvlees verwerkt van verse vleesproducten tot complete maaltijdservice. Sinds kort heeft Puur Brabant ook eigen rundvlees in het assortiment. Bij Puur Brabant werken o.a. jongeren van Zorgboerderij de Weievensehoeve. Puur Brabant biedt deze jongeren, een re-integratie traject aan, om hen gefaseerd terug te helpen in de maatschappij.  

Wil jij weten hoe een modern varkensbedrijf eruitziet? Of heb je vragen over varkens? Bezoek dan de 9e editie van het Weekend van het Varken.  Er is van alles te beleven:

-    bootcamp
-    strotoren
-    strodoolhof met quiz vragen
-    fotopuzzeltocht
-    speuren in het maisdoolhof
-    spelen in de maisbak
-    jonge biggetjes knuffelen
-    skippy race
-    kijkje nemen in de stal 
-    schminken, modder schilderen en springkussen
-    diverse knutsel activiteiten
-    bedrijfsfilm kijken
-    uitleg over de varkenshouderij
-    een ritje maken op de huifkar
-    boerderijwinkel Puur Brabant geopend
-    terras met live muziek
-    en natuurlijk wordt er ook voor een hapje en een drankje gezorgd.

De openingstijden voor het Weekend van het Varken: 
Zaterdag 8 september van 10.00 – 18.00 uur
Zondag 9 september van 10.00 – 18.00 uur.
Jullie zijn van harte welkom!
Parkeren: Houtsestraat 17, te bereiken via de Hoogstraat.

Familie van den Berkmortel                                
Houtsestraat 17 & 26                                                        
5492 TM Sint Oedenrode
www.berkmortel.eu
www.puurbrabant.nl