Afbeelding

Michelle Westerdijk achtste op NK dressuur

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dit weekend werd op het KNHS centrum te Ermelo de Nederlandse Kampioenschappen voor de breedte paardensport verreden. De deelnemers kwamen uit alle provincies van ons land. Alle disciplines worden verreden in twee dagen. Voor de paarden en de pony's. Van de Nijnselse ruiters kwamen Michelle Westerdijk en Marieke Siertsema aan de start in de dressuur klasse L. Marwin van de Nieuwenhuijzen startte in diverse springrubrieken.

Michelle en haar paard Impress Me kregen in de eerste proef een gemiddelde score van 69.1%. Goed voor een startbewijs voor de finaleproef. Marieke en haar paard Ikara werden in hun eerste proef beloond met een score van 65.6%. Een goede score, maar geen uitnodiging voor de finaleproef. In de finaleproef werden Michelle en Impress Me weer beoordeeld door drie juryleden. Gemiddeld behaalden ze een score van 69.4% en een achtste prijs. Rollende balkjes hielden Marwin uit de prijsuitreiking met beide paarden. Gelukkig organiseren de Nijnselse ruiters en ponyruiters 14, 15 en 16 September een springwedstrijd. Nieuwe ronde nieuwe kansen voor Marwin.

Noortje Gevers startte haar paard Holly op een springwedstrijd in Eindhoven in de klasse L en behaalde een vierde prijs. Linda en Suzan van Gastel reisden af naar Asten. In de springrubriek klasse B direct op tijd eindigde Linda en haar paard Coco Flanell met een tiende prijs. Suzan en haar paard Humpry behaalden in deze klasse een negende prijs en met het paard Hotshot een twaalfde prijs.