Afbeelding
Foto: Sligro/Sander van der Veen.

Tip van de Prins 2: Misschien

Algemeen

Sint-Oedenrode - Na de eerste tip van vorige week was ik er toch wel gerust op dat de prinskeuzecommissie ook dit jaar weer een goed duo heeft gevonden. Als een feestneus ze goed staat, staat dat ook vast en zeker garant voor een geweldige Prins en Adjudant die van een lolletje houden en de lach aan hun broek hebben. De tweede tip schept er veel vertrouwen in dat het ook het komende carnavalsseizoen weer helemaal goed gaat komen. Deze tip is namelijk heel duidelijk. Het zijn namelijk een Prins en Adjudant die al eens eerder hebben mogen regeren over Papgat.

Tip 2: Ze hebbe ut beij al unne keer meuge doen.

Helaas zal het deze keer ook wel niet zo gemakkelijk zijn als het lijkt. Dat ze het als eens eerder hebben mogen doen, betekent vast niet dat ze al eens eerder aan het roer van Papgat hebben gestaan. Maar er is in ieder geval wel iets dat ze allebei al eens eerder hebben gedaan. Ook hebben ze dat dan mógen doen en is het niet iets wat ze moesten doen. Dat impliceert eigenlijk dat ze het een eer vonden om het te doen en dat het een vrijwillige keuze was. Misschien mochten ze allebei al eens deelnemen aan de Prinsenzittingen of mochten ze voorzitter van een carnavalsclub zijn. Misschien hebben ze allebei al wel eens een steek mogen dragen in de Raad van Elf van Papgat of misschien wel in een van de andere kernen van Meijerijstad. Misschien hebben ze al eens een keer in de prinsmobiel mogen rijden of misschien hebben we het toch over een voormalig jeugdprins en adjudant. Misschien heeft het helemaal niks met carnaval te maken maar hebben ze allebei al eens mogen trouwen of misschien zijn ze allebei al een vader mogen worden. Misschien hebben ze op de kermis gewoon al eens een keer op hun eigen foto in de schiettent mogen schieten voordat alle jagers dat hadden gedaan.

Misschien, misschien, misschien. Het is nog zo veel gissen. Het kan nog alle kanten op. Misschien dat u nu toch al een idee heeft over de identiteit van de neije prins en zijn adjudant. Geef dan hun namen door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.

De losse letter bij deze tip vormt samen met de letters van de andere tips een extra aanwijzing.