Afbeelding
WiMo Fotografie

Kasterlee Shortrally en tweede seizoenshelft

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 26 augustus heeft VDZ Racing deelgenomen aan de shortrally in Kasterlee (B) wat de aftrap vormde voor de tweede seizoenshelft voor het team. Nu een terugblik en een vooruitblik naar de tweede seizoenshelft waarin Roel van der Zanden en Ilse van de Sande hopen dat het tempo van de laatste rally's weer direct opgepakt kan worden.

In de Shortrally van Kasterlee stonden de teams acht proeven te wachten. Voor deze gelegenheid nam monteur van het eerste uur Franklin Geerts plaats in de hotseat naast Roel. Na op de eerste twee proeven keurige tijden (9e resp. 8e algemeen) te hebben genoteerd was het tijd voor de eerste service. Daar werd al snel besloten om het tempo voor de volgende boucle van twee proeven op te voeren. Aangekomen bij de start van de derde proef werd er nog wel gestart maar was het avontuur pal na de start voorbij. Er werd nog geprobeerd het probleem op te lossen, echter was dit niet mogelijk. Achteraf bleek het achterdiff het begeven te hebben. Het was vooral erg jammer voor Franklin die toch op een iets langere short rally had gerekend. Desalniettemin was hij na afloop erg onder de indruk van zijn vuurdoop als navigator.
De mannen van het serviceteam zijn momenteel bezig om de Evo X weer gereed te maken voor de uitdagende september-maand waarin Roel en Ilse gaan deelnemen aan de Eurol Hellendoorn Rally en eind september de East Belgian Rally in St. Vith en omgeving die het team voor het eerst gaat rijden. Beide rally's worden gerekend tot de mooiste rally's in Nederland en België. Op 20 en 21 oktober wordt het seizoen afgesloten met de Twente Rally.
In de Hellendoorn Rally blijft het aantal deelnemers vooralsnog iets achter bij de verwachtingen. Waar er bijvoorbeeld in de ELE Rally maar liefst 9 R5's deelnamen aan de R5 Challenge is het maar zeer de vraag of dat aantal in Hellendoorn benaderd zal worden. Enkele toppers hebben al aangegeven de rally over te slaan. Het belooft echter weer een mooi evenement te worden met een divers deelnemersveld en nieuwe & gewijzigde proeven.
Roel: "Wat baal ik dat we al zo snel klaar waren en dan vooral voor Franklin. Hij heeft zich snel aangepast aan het tempo van een rallyauto op de proeven en heeft het echt goed gedaan. De tijden zeggen wat dat betreft genoeg. We gingen erg lekker en besloten de snelheid voor de volgende boucle iets op te voeren. En dan is het ineens klaar. De oorzaak is achterhaald en we gaan de Evo gereed maken voor september, te beginnen met de Hellendoorn Rally. Dat blijft toch elk jaar een waanzinnig evenement. Laten we hopen dat er nog een eindsprintje komt zodat we daar ook weer met een mooi deelnemersveld aan de start staan. En dan eind september ons debuut in de East Belgian Rally, ik ben o zo benieuwd naar die rally."