Afbeelding
WiMo Fotografie

VDZ Racing snel klaar in Kasterlee

Algemeen

Afgelopen zondag vond net over de grens de Shortrally van Kasterlee plaats waar VDZ Racing, met Roel van der Zanden en gastnavigator Franklin Geerts, ook aan de start stond. Ondanks de voorbereiding was het avontuur pal na de start van de 3e (van 8) proef voorbij. Het was vooral erg sneu voor Franklin, die voor deze wedstrijd promoveerde van de service naar de hotseat.

Zondagochtend stond het hele team te popelen om weer een rally af te werken. De notes stonden op papier en nu zou het allemaal moeten gebeuren voor Franklin & Roel. Er werd keurig gestart op de eerste proef met een 9e tijd algemeen en die lijn werd doorgetrokken op de tweede proef met een 8e tijd. Na de service was het tijd voor de volgende boucle van 2 proeven. Aangekomen bij de start van de 3e proef werd er nog wel gestart maar na enkele meters ging het mis en was het einde verhaal. Er werd nog gekeken of het probleem misschien ter plekke gerepareerd kon worden, echter bleek dit niet mogelijk.

Werk aan de winkel dus voor de drukke september-maand. Over 2,5 week is het tijd voor de Eurol Hellendoorn Rally, en in het laatste weekend de East Belgian Rally.

In Kasterlee was het uiteindelijk Sander van Hoof met navigator Martijn van Ool in een Mitsubishi Evo X die de winst pakten. Tweede werden Bob de Jong en Kees Hagman met de Hyundai i20 R5 en derde werden Antoine van Ballegooijen en Patrick van der Sommer met een Evo X. Mister Kasterlee Piet van Hoof en navigator Harrie van Empel vielen uit met de Evo IV.

Roel: "Wat baal ik dat we al zo snel klaar waren en dan vooral voor Franklin. Hij heeft zich snel aangepast aan het tempo van een rallyauto op de proeven en heeft het echt goed gedaan. De tijden zeggen wat dat betreft genoeg. We gingen erg lekker en besloten het tempo voor de volgende boucle iets op te voeren. En dan is het ineens klaar. We gaan de oorzaak achterhalen en de Evo gereed maken voor september, te beginnen met de Hellendoorn Rally. Dat blijft toch elk jaar een waanzinnig evenement."

Franklin: "Ik had het echt prima naar mijn zin maar voor de start was ik toch wel een beetje zenuwachtig. Roel vertrouwt wat dat betreft toch helemaal op mij en oefenen blijft leuk, maar nu was het gewoon op een proef op maximale snelheid! Ondanks de pech en het voortijdig moeten opgeven heb ik genoten van elke kilometer, zowel op de proeven als de verbinding. Geweldig om in zo'n snelle auto mijn debuut te hebben gemaakt. Bedankt Roel!"