"Vier ook het leven!"

Algemeen

Sint-Oedenrode – Tijdens het evenement SamenLoop voor Hoop verschijnt aankomend weekend een bijzondere artiest op het podium: Lisanne Spaander. Zij is de laatste jaren hét boegbeeld geworden voor haar strijd tegen kanker. Haar nummer 'Vechtersbaas' schreef ze toen ze werd behandeld aan een zeldzame vorm van botkanker. De videoclip nam ze op in het ziekenhuis en werd inmiddels al bijna een half miljoen keer bekeken. Enkele maanden geleden kreeg Lisanne te horen dat ze is genezen. Gelukkig wil ze een inspiratiebron blijven voor mensen die te maken hebben of krijgen met de verschrikkelijke ziekte.

Het nummer 'Vechtersbaas' is een indrukwekkend lied. Als jonge meid schreef Lisanne het nummer en ze durfde het te zingen. MooiRooi is benieuwd hoe lang Lisanne al zingt.
"Ik zong al toen ik heel klein was. Op mijn elfde ben ik gaan zingen en de havo haalde ik met als extra vak 'drama'. Op dit moment heb ik ongeveer twee optredens per week. Het varieert: ik zing op feesten, of bij goede doelen, spreek bij congressen en zing ook op begrafenissen."

Je bent onbewust een boegbeeld geworden. Hoe heb je dat al die jaren beleefd? Was dat ook wel eens moeilijk?
"Het is zo ontzettend leuk om een boegbeeld te worden of te zijn. Wat zo leuk is, is dat kinderen altijd op me af komen en vragen of ik van het liedje Vechtersbaas ben. Volwassenen hebben soms de neiging afstand te houden. Maar voor iedereen bij de SamenLoop: wees welkom! Anders zit ik daar ook maar zo alleen."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week

Afbeelding