Afbeelding

Eindelijk is het zo ver

Algemeen

Sint-Oedenrode – Na een voorbereiding van een jaar is het komend weekend eindelijk zo ver. Dan vindt de zo veel besproken SamenLoop voor Hoop plaats in het centrum van Sint-Oedenrode.

Eindelijk. Dat woord wordt de laatste weken veel gebruikt. Door deelnemers, maar vooral door de organiserende commissies en het bestuur. Op een gegeven moment wordt het tijd om te oogsten. Geweldig al die plannen en ideeën, maar het is vooral mooi om dat allemaal in het echt te beleven.
Wat er in het afgelopen jaar is gepresteerd is ongekend en bijna uniek. Bijna honderd teams – naar schatting zo'n 2000 man - zullen vanaf zaterdagmiddag 16.00 uur van start gaan. Een ontelbaar aantal vrijwilligers werkt aan het evenement mee. Sint-Oedenrode is de grootste SamenLoop van Nederland dit jaar. Alleen dat al is iets om ontzettend trots op te zijn voor zo'n klein dorpje.
Loop je mee? Dan maak je het evenement tot in de kern mee. Kom je kijken? Dan ga je ervaren hoe intens een SamenLoop voor Hoop is. Vooral voor de families die de ziekte kanker van heel dichtbij hebben meegemaakt of nog steeds meemaken.
Alles wordt er aan gedaan om het evenement te doen slagen. Het bestuur van de SamenLoop is daar een zeer bepalende en sturende factor in geweest. De commissies zijn tot in perfectie bezig om het complete plan op te tuigen. Samenwerken is daarin het credo geweest. Luisteren naar elkaars ideeën en adviezen en daar samen een draai aan willen geven. Sint-Oedenrode mag zichzelf een ferme schouderklop geven over hoe dat proces is verlopen. Wat het opgehaalde bedrag ook wordt.
Direct na de kermis wordt begonnen aan de opbouw van het evenement. Vanaf zaterdagmiddag gaat het centrum dicht voor verkeer, maar open voor duizenden mensen publiek. 's Nachts gaat het gewoon door, want dan is het aan de wandelaars om door te zetten. Iedereen kijkt uit naar dit grootse en meeslepende evenement. Eindelijk is het zover…