Afbeelding

Actief tijdens Nederlandse Kampioenschappen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Tessy van der Velden Jonkers en Liv van den Berk gingen afgelopen zaterdag naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Beide dames hadden zich dit zomerseizoen gekwalificeerd voor de Brabantse Kampioenschappen, door bij de selectiewedstrijden meerdere prijzen binnen te halen. Tijdens de Brabantse Kampioenschappen wisten zij beiden een goede dressuurproef de rijden waardoor zij zich geplaatst hadden voor het NK. Een topprestatie! Afgelopen weken werd nog volop geoefend. Tessy oefende vaak met haar pony Tiësto in de ochtend. Liv en haar pony indigo hebben, na haar vakantie, ook volop geoefend ter voorbereiding op de Hippiade. 
Liv kwam uit in de klasse C-B. Vooraf had ze nog even rondgekeken en ze was onder de indruk van het aantal goede combinaties op deze grote wedstrijd.  Gelukkig had Liv de spanning goed onder controle tijdens de proef. De jury vond dat zij een nette proef had gereden en de jury gaf haar 66,22% met een mooi commentaar. Dit was goed voor een tiende plaats. 'We zijn nog maar een halfjaar een combinatie dus ik ben super blij met dit resultaat!" zegt Liv. We gaan vast nog veel meer van deze combinatie zien.
Tessy had zich geselecteerd voor de klasse AB-B. Het was een sterk deelnemersveld met de 32 beste ruiters uit heel Nederland. Deze zenuwen deden haar echter goed. Tijdens het losrijden wist ze Tiësto goed aan haar hulpen te rijden. En haar proef, waar het natuurlijk om gaat, hadden ze nog nooit zo goed gereden! "Tiësto liep erg mooi aan de teugel en ik kon echt genieten tijdens de proef van het rijden", vertelt Tessy aan het einde. Met een totaalpercentage van 69,6% stond ze lang op de derde plek en uiteindelijk hebben Tessy en Tiësto de vijfde prijs gewonnen. Een super knappe prestatie voor de pas 8-jarige Tessy! Nu gaat Tessy zich samen met haar pony's weer richten op het winterseizoen. Veel succes meiden!