Zoey Hermsdorf
Zoey Hermsdorf

Successen Rooise Ruiters

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend namen drie Rooise ruiters deel aan de drie verschillende onderdelen van de paardensport: Eventing, dressuur en springen. Alle drie wisten mooie resultaten te behalen.

Zoey Hermsdorf ging naar haar eerste eventing wedstrijd bij Eventing4U in Huisberg. Na een knappe foutloze ronde gesprongen te hebben, wist deze combinatie ook de cross foutloos door te komen. Van de 25 deelnemers in de klasse Paarden BB waren er slechts 5 combinaties dubbel foutloos. Zoey: "Helaas hadden een aantal combinaties een snellere tijd, maar ik was erg tevreden met een negende plaats!"
De dressuuramazone Laura Petersen kwam dit weekend uit met Jazzy in de klasse L1 in Uden. Hierbij behaalden zij 193,5 punten. Helaas had Jazzy nog wat spanning waardoor hij twee keer in galop aansprong. Desondanks was ze erg blij met een mooie derde prijs en een mooie opmerking van de jury: 'wat een gaaf paard!'
Springamazone Chanique van der Bel wist met haar paard Kingston meerdere prijzen binnen te halen. Vorige week reden zij in Schijndel dubbel nul, wat goed was voor een negende plek. Afgelopen weekend kwam de combinatie uit in Eindhoven. Zij reden opnieuw een foutloos parcours, in een rubriek direct op fouten en stijl, met een stijlbeoordeling van 77,5 punten. Dit was goed voor een zesde plaats.
Drie weken terug waren de Brabantse Kampioenschappen. Hierbij wisten een aantal Rooise ruiters zich te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen. Komend weekend mogen Tessy van der Velden Jonkers en Liv van de Berk naar de Hippiade. Tessy zal met haar Tiësto gaan strijden in de klasse AB-B. Liv gaat met Indigo in de dressuurklasse C-B strijden tegen de zware concurrentie. Op 1 september is het NK voor de paarden. Hierbij zal Anne van Liempd met Carribean Z in de klasse Z springen paarden uitkomen.