Afbeelding

Waarom krijgt Rooi in het jaar 2115 4 ton van de gemeente?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Waarom zijn verkeerd gedraaide telefoonnummers nooit in gesprek? Hoe weten duiven precies wanneer je net je auto hebt gewassen? En waarom hebben rouwstoeten altijd voorrang? Op tijd komen heeft toch geen zin meer, lijkt me. Het is al te laat. Dit zijn maar drie van de ontelbare vragen waar ik totaal geen antwoord op heb.

Sla ik deze weekkrant open dan tolt mijn kop ook binnen een minuut van de vraagtekens. Is Elvis ooit in Boskant geweest, of ging het lied The Getto heel ergens anders over? Heeft de PVV nog een felicitatietelegram naar Rooi gestuurd na die krantenkop "Rooi staat blank"? En waarom sippen jullie in Rooi over die enorme subsidie voor het eeuwfeest van de CHV Noordkade? Weten jullie veel of de gemeente straks in het jaar 2115 of zoiets, als Natuurlijk! Sint-Oedenrode 100 bestaat, niet een veelvoud van die 40 mille naar Rooi doet vloeien. En komt dan Esmeralda, de net gekroonde dochter van Amalia, naar Rooi?
Mijn meest prangende vraag betreft buurtbuschauffeur Aad Keuzenkamp. Aad is de dag na zijn 75e verjaardag gestopt, maar zo lees ik, hij had tot zijn 79e door kunnen rijden. Oké, het is een keuze, maar waarom stop je nu al, Aad Keuzenkamp? Ja, ik lees hier, "ik vind het mooi geweest", maar wat dan? En waarom kan dat niet gewoon nog vier jaar mooi blijven?
Mijn tante Trui loopt ook tegen de 80. Ze is afgelopen maand in Frankrijk nog haar kunstgebit kwijt geraakt tijdens het bungeejumpen. Die ligt nou ergens in de Provence zand te happen. Haar kunstheup hield het overigens prima, zo vertelde ze. Ik was vanmorgen even bij haar op bezoek in Olland, want daar woont ze met ome Willy, die bijna 20 jaar jonger is. "Je bent zo oud als de man die je voelt", grapte Trui. "Nee Mark, 80 is de nieuwe 50!" Ja, dat zei ik dus ook tegen de motoragent die me op de terugweg in het centrum van Mariaheide aanhield, maar die man liep daar niet in. Toen ik hem achter me hoorde, dacht ik, ach laat ik maar stoppen. Het is mooi geweest.