Afbeelding

Renners weer in actie na vakantie

Algemeen

Sint-Oedenrode - Jarno van Esch ging van start in de klassieker Hel van Voerendaal over een afstand van 152km. Er stonden 156 renners aan de start voor deze klassieker waarbij acht ronden van 19,1km werden afgelegd werden.

Elke ronde waren er vier beklimmingen. Ze moesten zich over de Walemerberg, de Kerkveldweg, de Bergseweg en de Fromberg wurmen en dit ook nog eens bij hoge temperaturen. Uiteindelijk wisten maar veertig renners deze klassieker te voltooien en Jarno van Esch was er één van. Jarno reed een geweldige wedstrijd en kwam uiteindelijk in de groep die reed voor de 26e tot en met de 35e plaats en pakte uiteindelijk de 32e prijs. Dat deze wedstrijd zeer zwaar was bleek ook, omdat er maar vier eerstejaars beloften de eindstreep haalden, waaronder Jarno dus. Ook stond hij aan het vertrek in de Ronde van Nuenen. Daar pakte hij een achttiende plaats.

Zijn broer Youri stond in België aan het vertrek voor een klassieker in Ingelmunster. Hij bleef heel lang knap bij het peloton maar moest 10km voor het einde de groep laten gaan. Sep Schuurman stond aan het vertrek in de "Amstel Goldrace" voor de junioren, een zeer zware klassieker met onder andere drie keer de Bemelerberg, twee keer de Cauberg, de Dode man en Geulhemerberg, waar ook de finishstreep was neergelegd. Helaas moest Sep na 50km de groep laten gaan.
Komende zondag staan alle drie de Rooise renners aan de start bij de zware klassieker Omloop van Valkenswaard. Dit is een klassieker met diverse grindpaden en kasseien.