Cees Huijben
Cees Huijben

Wensambulance bij SamenLoop voor Hoop

Algemeen

Sint-Oedenrode - Nét opa geworden en vanuit Grave nog een bezoekje kunnen brengen aan je kleinzoon in Delft. Nog één keer enkele dagen met je vrouw en dochter naar je geliefde vakantiehotel in Winterberg. Samen met je vrouw en kinderen een mooie plek voor jezelf uitzoeken op een natuurbegraafplaats. Voor de laatste maal nog een kwartiertje kunnen zitten op je eigen "visstekkie" aan de Maas. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen, die aangepast vervoer en begeleiding nodig hebben, nog één keer naar hun favoriete plek. Op 1 en 2 september is een afvaardiging van de stichting ook bij de SamenLoop voor Hoop in Sint-Oedenrode.

WensAmbulance Brabant vervoert en begeleidt mensen uit Noord-Brabant en aangrenzende regio's. Dat gebeurt vanuit hospices, zieken- en verpleeghuizen en vanuit huis. De eerste wensrit vond plaats op 4 juni 2011. Momenteel worden er honderden wensritten per jaar gerealiseerd. En dat alles is kosteloos! Zo'n 170 vrijwilligers (verpleegkundigen en ambulancechauffeurs) en vier ambulances staan zeven dagen per week klaar voor deze gratis service. En iederéén is vrijwilliger! De wensritten gaan niet alleen naar plekken in Nederland, maar ook regelmatig naar het buitenland. Een terminaal zieke mevrouw wilde nog erg graag het nieuwe huis van haar dochter zien. Maar die woonde Zwitserland. Geen punt; dan wordt ook die wens vervuld en zijn we een aantal dagen weg.
De 63-jarige Hennie kon samen met haar man en zoon nog een keer de trouwlocatie bezoeken in Oosterhout. Een prachtige dag die er mede voor heeft gezorgd dat Cees Huijben ná haar overlijden vrijwilliger is geworden bij WensAmbulance Brabant. Hij doet dit inmiddels zes jaar als chauffeur en lid van de PR-Sponsorcommissie. "Heel bijzonder om een laatste wens van iemand mede te mógen uitvoeren", zegt Cees. 'Want', zoals Hennie zei: 'als het leven je niet zoveel dagen meer kan geven, kunnen wij één dag meer leven geven.'
Tijdens de SamenLoop voor Hoop is de WensAmbulance aanwezig. Iedereen is welkom bij de stand om vragen te stellen en een praatje te maken.