Toon en zijn hond Youp.
Toon en zijn hond Youp.

Eindelijk een NK na 45 jaar

Algemeen

Sint-Oedenrode - Toon Renders uit Nijnsel en zijn kruising Mechelse Herder Youp mochten op zondag 29 juli  deelnemen aan een nominatiewedstrijd voor het NK in Gemonde.

Een spannende dag voor Toon en de leden van Politiehondenvereniging Steeds Paraat. Steeds Paraat was in het verleden vaker deelnemer aan het NK, echter had Toon er in zijn 45 jaar africhting nog nooit gestaan. De uitslag van de nominatiewedstrijd in Gemonde mocht er dan ook zijn. Geen enkel punt werd verspeeld waarmee Toon en Youp zich kwalificeerden als deelnemer van het NK.
Toon en Youp gaan namens Steeds Paraat niet alleen schitteren. Bijna zeven jaar geleden kwam Wesley Peters bij Steeds Paraat aangewaaid. Wesley wilde pakwerker worden. In 2014 behaalde de Rooienaar zijn erkenning als afdeling helper/ pakwerker. In 2015 stoomde Wesley door naar algemeen helper waardoor hij de politiehonden mag toetsen op politiehondenkeuringen. Pakwerker worden vraagt veel discipline,  doorzettingsvermogen, conditie van een topsporter en niet bang zijn om een beetje pijn te verdragen. Wesley heeft zich de afgelopen drie jaar zo geprofileerd in de politiehondensport dat hij als pakwerker uitgenodigd is om op het NK de crème de la crème te mogen testen.
Geïnteresseerden mogen  Youp, Toon Renders en Wesley Peters gaan aanmoedigen. Het NK wordt gehouden op vrijdag  7 en zaterdag 8 september in het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven. Wesley komt beide dagen in actie en Toon en Youp op zaterdag. Het spectaculaire stelwerk start om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Afbeelding