Afbeelding
Foto: Bernie de Brouwer

Twaalfde editie Elvis Memorial Day

Algemeen

Boskant - The King (of rock & roll), The Memphis Flash, Elvis de Pelvis. Allemaal bijnamen van één van de grootste artiesten allertijden. Voor sommigen zelfs de allergrootste. De mensen die dat denken, de echte fans, komen weer aan hun trekken, want op zondag 19 augustus vanaf 13.00 uur staat het Ritaplein in Boskant wederom in het teken van de Elvis Memorial Day. Bernie de Brouwer organiseert alweer de twaalfde editie.

Vorig jaar was het plein voor De Vriendschap bijna te klein. Een flinke mensenmassa kwam af op het evenement. Het werd de drukste editie ooit. Er werd gelachen, gedanst, gedronken en meegezongen met de muziek uit de jaren '50 en '60. Ook deze ronde wordt de bühne gevuld door rasartiesten die sterk zijn in dit genre, zoals Scott Elvis en Mark Elbers. Scott Elvis komt met zijn complete band over uit het Verenigd Koninkrijk en behoeft Mark Elbers nog uitleg? Eigenlijk niet, want hij is ieder jaar van de partij. Veel liefhebbers komen speciaal voor hem. Hij zingt met zijn prachtige stem de nummers van The King. Dat wordt zwijmelen!
Het Ritaplein bij De Vriendschap zal worden omgebouwd tot een Elvis paradijs met twee bars en ludieke toiletten. Een groot podium, een dansvloer, (uiteraard) een bar en allerlei kraampjes met bijpassende attributen. Voor de kinderen is er ook iets te beleven. Er staan Amerikaanse trucks, een luchtkussen en ook legt een snoepkraam aan met overheerlijk snoep, popcorn en suikerspin. Dat maakt het een evenement voor jong en oud. Niet voor niets komen jaarlijks hele gezinnen naar Boskant voor de Elvis Memorial Day. En die gezinnen zijn nog steeds niet teleurgesteld naar huis gegaan.