Deze groep heeft ervaren hoe biowalking werkt.
Deze groep heeft ervaren hoe biowalking werkt. Foto: Connie Smits

Biowalking start weer

Evenement

Sint-Oedenrode - Vanaf 7 september start IVN Sint-Oedenrode weer met de activiteit Biowalking. Dit is een maandelijkse groepswandeling in de natuur voor mensen met een chronische ziekte, onder begeleiding van een IVN-gids en een zorgverlener.

Biowalking is bedoeld voor mensen uit Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel die diabetes type 2, COPD of (risico op) hart- en vaatziekten hebben en meer willen bewegen en fit willen blijven. Samen wandelen in de natuur is niet alleen goed voor de gezondheid maar vooral ook erg leuk!

"Wat Biowalking zo bijzonder maakt is de combinatie van gezond bewegen, buiten zijn en een laagdrempelig spreekuur", aldus Connie Smits, coördinator Biowalking. "Deelnemers bouwen conditie op en onderweg vertelt de IVN-gids over wat er groeit en bloeit. Aan de zorgverlener kunnen ze hun vragen kwijt rondom voeding, beweging of medicijngebruik. De ene keer loopt een praktijkondersteuner mee, en dan weer een diëtiste, apotheker of fysiotherapeut. "Deelnemers van vorige Biowalks zijn erg enthousiast: "de aandacht die je krijgt helpt je enorm."

Biowalking bestaat uit 4 maandelijkse wand­­­elingen op vrijdagochtend. Na de wandeling is er tijd om na te praten onder het genot van een kop koffie/thee. Deelname kost € 12,50 per persoon. De eerste wandeling is op 7 september en start om 10.00 uur bij Helden van Kien in park Kienehoef in Sint-Oedenrode.

Meedoen?
Aanmelden kan op www.ivnrooi.nl. Hier is ook meer informatie te vinden. Vragen over Biowalking? Mail dan naar biowalking.ivnrooi@gmail.com.