Afbeelding

Brons voor Liv van den Berk

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend werden de Brabantse Kampioenschappen verreden in Stevensbeek. Op zaterdag waren de ponyruiters aan de beurt. Voor de Rooise Ruiters en Ponyruiters kwamen July van der Velden Jonkers, Tessy van der Velden Jonkers en Liv van den Berk aan de start.

De dames hadden zich goed voorbereid op deze kampioenschappen en wisten op het juiste moment te pieken in een sterk deelnemersveld. Liv van den Berk reed met haar schimmel Indigo hun beste proef van het seizoen en dat werd ook gewaardeerd door de juryleden. Ze behaalde een hele knappe 3e prijs in de klasse C-B dressuur en kreeg de bronzen medaille omgehangen. Tessy behaalde met A pony Pepper een 8e prijs en met haar B pony Tiësto een mooie 6e prijs in de klasse AB-B dressuur. Zusje July was een van de jongste deelnemers en stuurde Pepper knap naar een 25e plaats (van de 40 deelnemers) in de klasse AB-B dressuur. Door deze goede resultaten mogen Liv en Tessy allebei deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen die plaatsvinden op 25 augustus a.s. in Ermelo. Tessy en Liv mochten ook nog deelnemen in de klasse AB-B springen. Liv reed met Debbie een foutloos eerste parcours maar in de barrage viel er helaas een balkje. Tessy had met Tiësto een weigering in het eerste parcours.
Op zondag was het de beurt aan de paarden om te laten zien wat ze in huis hadden. In de klasse Z springen hadden de parcoursbouwers een technisch pittig parcours neergezet waar menigeen zich op stukbeet. Anne van Liempd had de schimmel Carribean Z van Rien Bekkers er goed aan staan. In het basisparcours noteerde ze een mooie foutloze rit maar helaas viel in de tweede fase een balk van de laatste hindernis. Ze mocht een 5e prijs in ontvangst nemen op het podium en verdiend daardoor ook een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo die op 1 september verreden gaan worden. In de klasse B springen reed Isabel Geers met Fleur Donja twee goede foutloze parcoursen en mocht zich als 12e opstellen tijdens de prijsuitreiking.