Afbeelding
Foto: Jan Roché

"Ik ben niet altijd een goaltjesdief geweest"

Algemeen

Olland - Steven van Dijke kwam afgelopen seizoen als konijn uit de hoge hoed van Ollandia. Niemand had nog van hem gehoord in deze regio, maar de hoofdcoach Bas van Engelen wel. Die wist precies wat hij binnenhaalde door de samenwerking bij het tweede van VV Heeswijk. Maar had Van Engelen veertig goals en legio assists verwacht? Waarschijnlijk niet, maar Steven zelf ook niet. Samen blikken we terug op een onvergetelijk seizoen voor hem en dus ook voor Ollandia.

We hebben je naam voorbij zien komen op het scorebord, maar wat doe je in het dagelijks leven?
"Op dit moment ben ik vertegenwoordiger buitendienst bij de firma Emgas in Den Bosch. In de praktijk betekent het dat ik veel op de weg zit om retailers van gasflessen te bezoeken en hier afspraken te maken over merken, prijzen, leveringscondities. Ik moet er voornamelijk voor zorgen dat er zoveel mogelijk gasflessen worden verkocht. Ook zet ik me veel in voor de horeca/cateringtak middels onze Queasy gasfles. Deze is bedoeld voor bijvoorbeeld heaters/ barbecues of frietkarren en heeft een hoop voordelen ten opzichte van de reguliere gasfles.

Hoe is je gezinssituatie?
"Mijn ouders zijn gescheiden. Mijn vader woont met zijn vriendin in Hedel en mijn moeder met haar vriend in Heeswijk. Bij laatstgenoemde woon ik nog tot begin volgend jaar. Zelf heb ik een huis gekocht ten zuiden van Heeswijk (Dinther neem ik liever niet in de mond, haha) Verder heb ik nog een broertje met een eigen artiestenbureau. Hij woont sinds kort in den Bosch. Mijn zusje behoort tot de wereldtop in haar sport judo. Daarom woont ze in Arnhem, dichtbij nationaal sportcentrum Papendal, zodat ze goed kan trainen."

Bij welke clubs heb je gespeeld?
"Vv Heeswijk en vv Ollandia."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week