De kleine ijzeren patronen liggen bezaaid.
De kleine ijzeren patronen liggen bezaaid.

Park bezaaid met lachgaspatronen

Algemeen

Sint-Oedenrode – Bij een bankje in Park Kienehoef ligt het bezaaid met lachgaspatronen. Degenen die er gebruik van hebben gemaakt, hebben er een flinke puinhoop achtergelaten. Er ligt namelijk nog meer rotzooi, zoals ballonnen, die nodig zijn om het lachgas in te nemen.

Het lachgas wordt met hoge druk in de ballon gespoten. Door daarna flink te inhaleren ervaart de gebruiker op een gegeven moment een kort high-gevoel. Landelijk gezien is het gebruik van lachgaspatronen (slagroompatronen) een steeds groter probleem. Veel jongeren gebruiken het lachgas veelvuldig. Vandaar dat veel winkels de patronen uit de schappen hebben genomen, of ze achter de schermen op slaan. Er wordt streng op toegezien dat niemand ze in grote hoeveelheden inslaat.
Toch is het probleem de laatste jaren alleen maar toegenomen. Volgens officiële instanties is het nog moeilijk te zeggen wat de precieze negatieve effecten zijn van het gebruik, maar het is al wel zeker dat het schadelijk is voor de hersenen.  

Deze foto's kregen we binnen via de MooiRooi-hotline. Valt jou iets op wat nieuws is? Stuur dan een appje naar 06-89970555

Afbeelding
Afbeelding