Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

SamenLoopkanjer van de Week

Algemeen

Sint-Oedenrode loopt al maanden warm voor SamenLoop voor Hoop. Er zijn maar weinig mensen die er niet bij betrokken zijn. Via een serie in DeMooiRooiKrant gaan we op zoek naar hen. Wat doen ze voor de SamenLoop? Waarom? Daarnaast mogen ze het stokje doorgeven aan de volgende. In deze aflevering Rien van Gerwen. Hij is koster bij de Martinuskerk en gebruikte zijn invloed om de kerk op geweldige wijze bij de SamenLoop te betrekken.

Je hebt geweldig nieuws. Welke rol gaat de kerk spelen tijdens de SamenLoop?
"We zijn tijdens de SamenLoop voor Hoop 24 uur geopend. Iedereen is welkom om even binnen te komen om een kaars aan te steken. Daarnaast gaan we op zaterdag 1 september vanaf 18.30 uur een openluchtmis houden op het Kerkplein. We bieden dan plaats aan zo'n 300 á 400 personen. De gehele opbrengst van de collecte gaat naar SamenLoop voor Hoop. Pastoor Blom vond het een uitstekend idee!"

Daar komt aardig wat werk bij kijken?
"Jazeker, maar dat maakt ons niet uit. Het is voor een heel goed doel. We gaan zorgen dat iedereen kan zitten en dat er een altaar buiten staat waarvandaan de dienst gegeven kan worden. Een vrachtwagen zal als podium dienen. Dat komt allemaal goed!"

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant