Afbeelding

Dressuurruiters in de prijzen

Algemeen

Afgelopen weekenden gingen Marloes de Haas met haar paard Ikoon en Annelieke Stoop met haar Shaemira Lazize naar verschillende wedstrijden. Zij wisten hier meerdere malen de eerste en tweede prijs in de wacht te slepen!

Marloes ging afgelopen weekend naar de dressuurwedstrijd in Best. Hier behaalde zij met haar zwarte Ikoon tweemaal de eerste prijs in de klasse B. 'De eerste proef liep hij goed door de onderdelen heen en het voelde super goed. De tweede proef ging ook goed! Helaas hadden we een aantal onderdelen minder netjes afgewerkt', aldus de trotse amazone. De eerste proef werd door de jury beloond met maar liefst 220 punten en een mooi commentaar: 'Goed gereden, een mooie combinatie!'. Komend seizoen is de combinatie klaar om door te gaan naar de volgende klasse.

Op 16 juni heeft Annelieke Stoop met Shaemira Lazize meegedaan aan de DAWRA (Dutch Arabian Western Riding Association) International Anniversary show in Someren. De concurrentie was sterk met ook Engelse ruiters aan de start. Zij behaalden hier op de onderdelen goede plaatsingen waardoor zij Allround Champion Classic zijn geworden! De Hunter Pleasure is ook onderdeel van de western en hier was Annelieke al bekend mee. Tijdens de European Amateur Cup op 5 mei in Brecht (België) was de combinatie namelijk Gold Champion Hunter Pleasure geworden! In de internationale rubriek werden zij derde. Ook deden zij mee aan het Nederlands Kampioenschap voor de Hunter. 'Het leek ons een leuke uitdaging om hier aan mee te doen. Tijdens dit kampioenschap lukte het om de rust meer te bewaren en dit werd beloond met de titel Reserve Nederlands Kampioen Hunter Pleasure!' vertelde Annelieke enthousiast. In de International Classis Pleasure wonnen ze ook de tweede prijs. Daarna begonnen de western onderdelen, die voor hen nog geheel onbekend waren. Toch wonnen zij de International Classic Horsemanship Open en International Classic Trail Open (under saddle)! Bij de rubriek International Classic In Hand Trail Open (een parcours met obstakels) werden ze tweede.

Op 7 juli ging de combinatie naar de dressuurwedstrijd in Lieshout. In de klasse L1 wisten zij met 197 de tweede prijs in de wacht te slepen. Een week later startte de combinatie in Uden. Ook hier wonnen zij twee keer de tweede prijzen, met 199 en 197,5 punten. Shaemira Lazize is door Annelieke zelf ingereden en opgeleid. Ze een 8 jaar oude NRPS-Stermerrie en drachtig van haar eerste veulen. 'De afgelopen wedstrijden heb ik gereden ter afsluiting van het wedstrijdseizoen. Belangrijk vond ik om nette, ontspannen proeven te rijden en ik ben blij dat dit gelukt is.'