Afbeelding

Rooise renners zien af in de hitte

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag stond in Kerniel bij Hasselt een omloop over 75km op het programma. Vele Nederlanders aan de start, waaronder onze Sep Schuurman. Het ging van meet af aan flink hard in de zware omloop.

Het was een ronde van 5km flink omhoog of omlaag met nog een kasseistrook erin. Sep heeft zich de hele wedstrijd voorin weten te handhaven, enkele renners ontsnapten in de laatste kilometers en Sep werd in de eindsprint verdienstelijk 18e.
Op zondag waren het de Elite/Beloften met Jarno van Esch die aan de start stonden voor een A wedstrijd Kerniel Borgloon over 140km. In de hitte waar 1400 hoogtemeters en verschillende kasseienstroken bedwongen moesten worden was het zaak lang te wachten met aanvallen en dat bleek op het eind ook. Er reden direct drie man weg die maximaal 2.45 min voorsprong namen. Na 90km reden er weer drie man weg en 10km verder opnieuw drie man. Door deze versnellingen brak ook het peloton en kwam Jarno keurig in de groep van de 10e t/m 19e plaats te zitten. De laatste 12km werd een groot slagveld waar jongens van voren naar achteren terugvielen en Jarno juist demarreerde en met tweeën over de andere heen gingen. Hij kwam voor de zesde plaats te rijden en deze pakte hij uiteindelijk ook. Er werd een heel sterke wedstrijd gereden met een mooi resultaat. Door deze uitslag gaat Jarno in het tussenklassement van de 10e naar de 6e plaats met nog één wedstrijd voor de boeg in Zutendaal.
Nu gaan de Rooise renners eerst op vakantie waarna er in augustus weer enkele zware klassiekers op de agenda staan.