Al dagen wordt er druk gewerkt aan de Corridor.
Al dagen wordt er druk gewerkt aan de Corridor. Foto: Sem van der Kallen

Gasleiding onder de Dommel door

Algemeen

Sint-Oedenrode - Er wordt al enkele dagen druk gewerkt aan de Corridor. Er wordt een huis gebouwd, maar er zijn ook andere werkzaamheden. Holland Drilling BV uit Cuijk heeft een horizontaal gestuurde boring uitgevoerd onder rivier de Dommel waarbij een gastransportleiding is aangebracht over een lengte van 150 meter. De leiding heeft een diameter van 200 mm.

Met deze techniek, van oorsprong afkomstig uit Amerika, kan zeer nauwkeurig worden geboord onder de grond. In dit geval gingen ze naar tien meter diepte, op veilige afstand van bestaande kabels en leidingen. In andere gevallen wordt bewust ondiep geboord, circa 2 meter, of juist heel diep tot wel 40 meter, afhankelijk van het te kruisen object.

Deze boormethode wordt steeds vaker toegepast omdat op veilige en efficiënte wijze kabels en leidingen voor onder andere drinkwater, warmte, elektriciteit en telecom verbindingen kunnen worden aangelegd met minimale overlast en verstoring voor de omgeving en het milieu. Bomen blijven bespaard, wegen en winkelstraten blijven intact en in dit geval blijft ook de rivier en omliggende infrastructuur intact.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding