Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 4741ad
Meierijstad

Onderzoek of nieuw zwembad Veghel haalbaar is

Meierijstad - Gemeente Meierijstad laat een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden voor een vervangend overdekt zwembad in Veghel. Het huidige zwembad De Beemd is van 1975 en is aan vervanging toe.

Behalve dat het bad aan vervanging toe is, komt uit onderzoek naar voren dat mensen bij voorkeur dicht bij huis willen sporten. Dit geldt zeker voor zwemmen, één van de meest laagdrempelige manieren van sporten en bewegen voor jong en oud en mensen met een beperking. Ook zijn alle drie de overdekte baden in Meierijstad nodig om te kunnen voorzien in de behoefte aan voldoende zwemwater voor gebruikers, waaronder ook de zwem- en duikverenigingen in Meierijstad. De zwembaden in de hoofdkernen zijn afzonderlijk niet in staat om het verenigingsprogramma van een van de andere baden in te passen.
De zwembaden in Meierijstad voorzien dan ook in een duidelijke behoefte. Dat blijkt wel uit het aantal bezoekers; de zwembaden in Schijndel en Veghel ontvangen jaarlijks allebei 110.000 bezoekers en het zwembad in Sint-Oedenrode 90.000.

Haalbaarheidsonderzoek voor duidelijkheid
Wethouder Coby van der Pas: "Ook in Veghel willen we, net als in de andere grote kernen, dat mensen dichtbij kunnen zwemmen. Het haalbaarheidsonderzoek dat we nu gaan doen, richt zich op mogelijke oplossingsrichtingen op basis van de behoeften van de gebruikers, geschikte locaties en duurzame inrichtings- en exploitatiemogelijkheden. Bij het onderzoek betrekken we de zwemverenigingen en de Sportraad. Als eind 2018 de onderzoeksresultaten bekend zijn, verwachten we duidelijkheid te hebben over mogelijke vervolgstappen. En ook dat we de vaste gebruikers van De Beemd uitsluitsel kunnen geven. Ons streven is dat iedereen die wil sporten ook moet kunnen blijven sporten, dichtbij huis.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!