Afbeelding

Verhagen vijfde in 1/8 finale op EK BMX

Algemeen

Sint-Oedenrode / Frankrijk - Afgelopen zaterdag reed Bas Verhagen het EK BMX in Frankrijk. Bas kwam uit in de categorie Boys 15 jaar.

Wat was het warm al in de vroege ochtend. Nadat Bas een opwarmronde gereden had was het wachten tot de wedstrijd begon. De hoogoplopende temperatuur maakte het er niet makkelijker op. Nadat de startlijsten bekend waren kon de wedstrijd beginnen. In de eerste manche een redelijke start en daar werd ook meteen duidelijk dat er werk aan de winkel was. Hij had het zwaar in deze race, maar finishte met een derde plaats. De tweede manche was hij goed weg en reed op een keurige tweede plek waarmee hij ook finishte.
De derde manche was het ongeveer 36/37 graden. Vanaf startpositie drie zou hij de derde manche beginnen. Het starthek viel al terwijl hij nog niet in het clickpedaal zat. Bas ging als laatste de startheuvel af, en moest beginnen aan een bijna onmogelijke race. Toch wist hij zich naar de kopgroep te boxen en sloot de race uiteindelijk als derde af.

Daarmee had hij zich geplaatst voor de 1/8 Finale. Aan het starthek wachtte een heftige valpartij. EHBO en arts erbij. Hevig gewond wordt een BMX'er afgevoerd naar het ziekenhuis. Een kwartier wachtend in de volle zon. Inmiddels nagenoeg 40 graden. Er komt groen licht van de organisatie om de race te starten. Het startgeluid klinkt, het hek valt.... Bas schiet uit z'n click, en weg is het deelnemersveld. Wat een opgave. Hij doet er alles aan om bij te komen 8, 7, 6, en 5 en daar blijft het bij. Hij kon helaas niet meer voor de eindstreep nummer vier inhalen. Hij sloot jammergenoeg de 1/8 Finale af met een vijfde plek wat betekende dat het EK voor hem voorbij was.