Afbeelding

Veel zwemmeters voor Roel Janssen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend heeft Roel Janssen 12.5 km gezwommen in twee dagen. Zaterdagochtend in de binnen bedijkte Maas nabij recreatiegebied "de Binnenmaas" in Mijnsheerenland de 5000 meter vrije slag en zondagochtend in de Gaasperplas in Amsterdam-Zuid de 7000 meter vrije slag.

Vooraf zag hij er een beetje tegenop. Vier km was tot nu toe nog zijn langste afstand. Maar het ging hem goed af. Er was een beetje wind en dus ook wel wat golven maar verder waren de omstandigheden uitstekend om een "mooi stukje" te zwemmen. Roel wist het clubrecord op de 5000 meter vrije slag aan te scherpen tot 1:23:57.21. Zaterdagmiddag zwom Roel in zijn eigen Junioren 4 programma ook nog de 500 meter schoolslag in een tijd van 9 min 25 sec.
Zondagochtend weer op tijd vertrokken, want Roel ging als jongste zwemmer om 10 uur starten op de 7000 meter vrije slag in Amsterdam. Na een rondje van 1000 meter en drie rondjes van 2000 meter op een door de zon lastig te volgen parcours bleek het van tevoren gestelde doel om onder de twee uur te zwemmen net met dertig seconden te zijn overschreden, maar toch een uitstekende prestatie. Omdat deze afstand nog niet eerder door een Argo-zwemmer is gezwommen was ook deze gezwommen tijd goed voor een clubrecord.