Afbeelding
Foto: Sem van der Kallen

Gemeente plaatst nieuwe banken in park Kienehoef

Algemeen

Sint-Oedenrode – In DeMooiRooiKrant van deze week en op MooiRooi.nl staat het bericht over tien bankjes in park Kienehoef die compleet vernield zijn. De daders zijn nog niet gepakt, maar gemeente Meierijstad is op dit moment wel al bezig om nieuwe banken terug te plaatsen.

"Ons doel is dat bezoekers van het park weer gebruik kunnen maken van nette en bruikbare banken. Op basis van een inspectie van de staat van de banken is er voor gekozen de banken niet meer te repareren, maar te kiezen voor volledige vervanging. We kiezen daarbij voor banken met een betonnen voet en houten planken; dit is de standaard bank die op veel locaties in Meierijstad al in gebruik is", aldus een woordvoerder van de gemeente. Met dit nieuws zullen veel Rooienaren blij zijn. De parkbezoeker die een beloning heeft uitgeloofd voor de gouden tip vertelde eerder al dat vooral veel ouderen gebruik maken van deze bankjes. Er stonden tien bankjes, maar de gemeente gaat er zes terugplaatsen. "Gezien de intensiteit verwachten wij dat dat aantal voldoende is. Mocht dat in de praktijk toch niet het geval blijken te zijn, kunnen we in de toekomst extra banken bijplaatsen", stelt de woordvoerder gerust.
Bij de gemeente was geen melding binnengekomen over de vernieling van de banken. Bij de politie is echter wel direct aangifte gedaan.