Afbeelding

Toon Renders behaalt certificaat met hond Youp

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zondag 8 juli ging Toon Renders uit Nijnsel met zijn hond op voor het certificaat politiehond 1. Drie jaar intensieve training aan het oefenterrein aan de Lieshoutseweg gingen hieraan vooraf.

Dat Youp een goede politiehond zou kunnen worden was bij de meeste hondenkenners binnen de politiehondensport bekend. Youp had al aan meerdere wedstrijden meegedaan en daar al vaker laten zien dat hij beschikt over de juiste kwaliteiten. Toon Renders, die bijna 45 jaar politiehonden africht, wist het beste uit Youp naar boven te halen. Dit maakte dat het afgelopen zondag een zeer spannende dag werd voor Toon, Youp en de leden van politiehondenvereniging Steeds Paraat uit Sint-Oedenrode. De behendigheidsonderdelen volgen, revieren en zwemmen werden probleemloos doorstaan. Het duo Toon en Youp liep samen maar tegen één probleem aan in de ochtend; het zoeken naar kleine voorwerpjes in een terrein van 14 bij 14 meter. Omstreeks 14.00 uur werd begonnen met het spectaculaire stelwerk. Dit zorgt altijd voor veel vertier bij het publiek. De ohhh's en wow's vlogen dan ook uit de monden van het publiek toen Youp zijn kunsten vertoonde. Youp en Toon behaalden een prachtig certificaat politiehond 1 met lof. 433 punten van de maximaal 435 punten werden hen toegekend.
Het koppel gaat op zondag 29 juli wederom deelnemen aan een wedstrijd. Een nominatiewedstrijd die bepaald of Toon en Youp in aanmerking komen om op vrijdag 7 en zaterdag 8 september deel mogen nemen aan de Nederlandse kampioenschappen te Eindhoven.