Succes voor Argo tijdens Lippepokal Duitsland

Afgelopen weekend vond in Lünen (Duitsland) de 27e Internationale Schwimmwettkampf um den Lippepokal der Sparkasse an der Lippe plaats met zwemverenigingen uit heel Duitsland, Nederland en Engeland. Tijdens deze wedstrijd draait alles om een spannende wedstrijd, met spannende estafettestarts, kwalificaties voor finales en vooral veel gezelligheid. In totaal werd door meer dan 600 zwemmers deelgenomen aan dit zwemevenement. Ook Argo was present met 19 zwemmers. Op het terrein aan de Cappenberger See was het Argo tentenkamp ingericht onder prima weersomstandigheden. Het gehele zwemweekend vond plaats onder de stralende zon.

Argo heeft tijdens de Lippepokal een prima prestatie geleverd. Er is een 10e plaats bereikt in het verenigingen klassement dat bestond uit 28 deelnemende verenigingen. Medailles waren er voor Lars Diesch (6), Isa van Doorn (1), Leonie Habraken (1), Marijke van der Heijden (3), Luuk Janssen (1), Roel Janssen (2), Naomi van der Post (1), Janne Santegoeds (1), Guus van Stiphout (4), Maartje van Stiphout (2) en Stef van Zitteren (1). In totaal wisten de zwemmers 23 medailles te behalen. Ook wisten enkele zwemmers de finale te bereiken, waar gezwommen werd voor geldprijzen. Guus van Stiphout, Stef van Zitteren, Lars Diesch en Luuk Santegoeds bereikten de finale voor de 100m vlinderslag (Guus en Stef), 100m rugslag (Guus en Luuk), 100m schoolslag (Lars en Guus) en 100m vrije slag (Guus en Stef) Argo dankt alle vrijwilligers die het weekend mede mogelijk hebben gemaakt. Speciale dank aan Albert Heijn en Emté uit Sint Oedenrode voor de geleverde sponsoring.

Lektocht
Terwijl het grootste deel van de Argo wedstrijdgroep afgelopen weekend in Lünen was voor een tweedaagse internationale zwemwedstrijd heeft Dana Janssen zondag voor de derde keer deelgenomen aan de zwemklassieker Beusichem – Culemborg. De Lektocht is de enige zwemwedstrijd die in een rivier wordt gehouden, waar ook de scheepvaart gewoon doorgaat en het startpunt niet gelijk is aan het finishpunt. Met veel tegenwind en stroming tegen was het dit jaar een zware editie voor de zwemmers. Deze zes kilometer lange zwemtocht met start vanaf de veerpont in Beusichem en finish in de jachthaven van het mooie Culemborg heeft Dana volbracht in een tijd van 1 uur en 42 minuten. In een deelnemersveld van 76 dames eindigde Dana halverwege.