Logo mooirooi.nl
Vol trots gingen de Rooise jongens met Touzani op de foto.   | Fotonummer: 6d3c92
Vol trots gingen de Rooise jongens met Touzani op de foto. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Straatvoetballers krijgen prijs van 'tiki taka' Touzani

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag heeft het team Skôn Roi een derde plaats behaald op het NK straatvoetbal in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit toernooi werd georganiseerd door de KNVB en Fox sport.

Straatvoetbal is in heel Nederland erg populair. Dat komt mede omdat balvirtuoos en bekende Nederlander (tiki taka) Touzani de sport al jarenlang promoot in zijn YouTube-programma's. Hij was dan ook bij het evenement aanwezig om te kijken hoe de vele deelnemende jongeren het er vanaf brachten.
De wedstrijdjes duurden minuten. De jongens speelden 4 tegen 4 zonder keeper. Het team Skôn Roi deed mee in de categorie 13-15 jaar. Tegenstanders waren o.a. jeugdspelers van Feyenoord en De Graafschap. De Rooise voetballers wisten een mooie tweede plek te behalen in de poule door onder andere de jeugd van Feyenoord met 2-1 te verslaan. Hierna moesten ze het in de kruisfinale opnemen tegen een team van De Graafschap. Zij waren een maatje te groot, waardoor Skôn Roi het voor de derde plek op moest nemen tegen FC Barendrecht. Deze wedstrijd werd zeer knap gewonnen met 3-2. Het was een grote eer voor de Rooise jongens dat Touzani hoogstpersoonlijk de derde prijs uit kwam reiken. Trots poseerden ze dan ook met de beste straatvoetballer van Nederland voor de camera. De spelers van Skôn Roi: Jarno Thijssen, Jesse v.d. Oever, Joep Brussee, Ziea v.d. Heijden, Raf v.d. Hurk en Chiel v.d. Biggelaar.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!