Michelle Westerdijk (l) en Marieke Siertsema
Michelle Westerdijk (l) en Marieke Siertsema

Nijnselse ruiters naar Brabantse Kampioenschappen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dit weekend werd zowel voor dressuur als springen de laatste selectiewedstrijd verreden en is de afvaardiging naar de Brabantse kampioenschappen bekendgemaakt.

In Reusel in de dressuur klasse L1 startte Michelle Westerdijk het paard Impress Me. De jury beloonde de proef met 68.3% en een eerste prijs. Marieke Siertsema startte haar paard
Ikara ook in deze klasse en behaalde met 64.8% een vierde prijs. Beide combinaties zijn afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen, welke verreden worden 28 juli aanstaande.
Michelle en Impress Me reden ook nog een tweede proef en eindigden ook met een eerste prijs.
In de klasse ZZ licht is Michelle met het paard Grand Romancier f ook afgevaardigd. In de klasse Z1 is Marloes van Stiphout en haar paard Figaro ook startgerechtigd op de kampioenschappen.
Dit weekend werd de laatste springselectie verreden in Leende. Linda van Gastel en haar paard
Coco Flanel behaalden in de klasse B de achtste prijs en tevens een startbewijs voor de Brabantse kampioenschappen. In de klasse M startte Suzan van Gastel de paarden Gracia Go, Hercules en
Flash Go en eindigde met een respectievelijk tweede, zesde en zevende prijs. In de klasse Z eindigde
Suzan ook met een tweede prijs met Gracia Go. Naar de kampioenschappen gaat Suzan in de klasse M met Hercules en in de klasse Z met Herbie en Gracia Go.
Voor het springen zijn verder nog afgevaardigd in de klasse L: Noortje Gevers met Holly, Judith van den Nieuwenhuijzen met Izaminka B, Annette Swinkels met Iciparis en Hare Majesteit.
In de klasse Z en ZZ Marwin van den Nieuwenhuijzen met de paarden Figo, Fabulous, Spock en Eton.
Ashley Peters startte haar paard I-Malve in de klasse B op een springwedstrijd in Schijndel en behaalde de vierde prijs. Judith van den Nieuwenhuijzen startte het paard Izaminka B op een springwedstrijd in Asten in de klasse L en behaalde de eerste prijs. Helemaal in vorm dus om te gaan knallen op de Brabantse kampioenschappen. Wilt de Nijnselse ruiters en amazones gaan aanmoedigen. De kampioenschappen vinden plaats op het evenementen terrein aan de radioweg in Sint Antonius. Enkele dames van onze ponysectie (Linde, Rian, Fem en Marit) namen zaterdag deel aan een crosstraining. De dametjes hebben genoten en veel geleerd.