Afbeelding

Rooienaar in gloednieuwe waterpoloacademie

Algemeen

Sint-Oedenrode – Julian van Oorschodt (18) uit Sint-Oedenrode behoort tot de grootste waterpolotalenten van ons land. Daarom is hij uitgekozen om zich te voegen bij de waterpoloacademie die in Eindhoven van start gaat. De academie gaat talenten klaarstomen voor het grote werk.

Negentien jongens tussen de 16 en 18 jaar krijgen in Eindhoven een fulltime topsportprogramma aangeboden. De beste coaches gaan zich over de jonge mannen ontfermen en de jongens kunnen gebruik gaan maken van de allerbeste faciliteiten.
In augustus gaat Julian starten met de waterpoloacademie. Daarnaast gaat hij verder met zijn studie Applied Physics aan de TU/E. Hij is eind juni 18 geworden, maar zijn propedeuse heeft de sportende student inmiddels al binnen. De waterpoloër is op dit moment in voorbereiding op het jeugd EK in Minsk (eind augustus). Sinds een maand is het zomerprogramma van Jong Oranje van start gegaan en wordt alle dagen (m.u.v. donderdagen) in Zeist getraind. Achtereenvolgens staat er nu eerst een trainingsstage in Hannover en Georgië op het programma voordat wordt afgereisd naar Wit-Rusland.