Een mooi shot van de auto van Bart en zijn kompanen.
Een mooi shot van de auto van Bart en zijn kompanen.

Barrel bereikt de finish

Algemeen

Sint-Oedenrode - De oude barrel waarin Bart van der Heijden en zijn maten al een week in rondrijden heeft het gered tot de finish. Vrijdag kwam het clubje aan in Slovenië. Daar wachtte hen eremetaal. Nu maar hopen dat de oude auto de hele terugrit heel blijft.

Gisteren begonnen de vele tientallen barrels alweer aan de laatste etappe van de Carbage Run, richting Divaca in Slovenië. Bart: "Nadat we vanuit Kroatië al snel de grens met Slovenië bereikten, konden we onze paspoorten en ID's vast klaarleggen voor de grenscontrole. Uit de grenscontrole bleek ook dat de Kroaten en Slovenen elkaar niet heel erg mogen. Nadat de Kroatische grenspost ons gecontroleerd had, moesten we een paar honderd meter verder stoppen voor de Sloveense controle. De controles verliepen uiteraard zonder problemen. Al snel kwamen we erachter dat Slovenië een schitterend land is met prachtige wegen en natuur! Door slingerende bergweggetjes werden we dwars door het land geleid, om laat in de middag te arriveren bij de eindlocatie. Daar maakte de organisatie nog een teamfoto en kregen we een medaille als bewijs van onze deelname."

De eerste bestemming van de terugreis van de avonturiers is Monaco. Daarna gaat de rit naar huis verder via Zwitserland en Duitsland. Als het goed is arriveren de mannen aanstaande woensdagavond weer in Nederland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding