Afbeelding

Twee medailles op EK voor Dewy Lo-A-Njoe

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dewy Lo-A-Njoe was door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen Judo -18 jaar in Sarajevo. Afgelopen weekend was het zover voor de Nijnselse judoka. Uiteindelijk kwam ze met twee medailles thuis.

Haar eerste partij was tegen een Griekse judoka. Dewy wist deze partij in 47 seconden te winnen met Ippon. Daarna kwam ze tegen een meisje uit Oostenrijk. Dewy kwam snel op voorsprong, maar verloor uiteindelijk. De Nijnselse werd verbannen naar de herkansingsronde. Dit met de wetenschap dat alleen een derde plaats nog haalbaar was. Haar derde partij was tegen een Wit-Russische. Dewy gaf vol gas en versloeg haar tegenstander na 21 seconden met Ippon. Dit gaf haar weer het nodige vertrouwen. De Italiaanse judoka was een lastige. Dewy kreeg zelfs twee straffen en stond hiermee op scherp. Maar toen wist ze toch nog te scoren en haalde deze zwaarbevochte partij binnen. De Duitse judoka moest ook het onderspit delven. Toen stond Dewy zomaar in de partij die om de derde plek ging. De Russische judoka gaf felle tegenstand, maar dat was natuurlijk ook wel te verwachten. Er moest een Golden Score volgen om een beslissing te krijgen. Dewy had twee straffen en stond wederom op scherp. Maar ze wist toch weer een mooie actie uit de hoge hoed te toveren en pakte een mooie bronzen plak op dit EK.
Zondag deed Dewy ook nog mee met het mixed team van Nederland. De judoka werd in elke partij opgesteld. Eerst ging Frankrijk ten onder aan het Nederlandse geweld, daarna volgde Georgië en weer daarna Turkije. In de finale tegen Rusland werd het pas echt spannend. Helaas verloor Nederland en werd het tweede op dit EK. En Dewy? Zij pakte ook nog een zilveren medaille mee. Zo'n top weekeinde maak je niet vaak mee.